Woordklok 2.0


De woorklok wordt hier in huis als erg groot ervaren. Ook miste ik een aantal functionaliteiten. Dus ben ik begonnen aan versie 2.0 van de woordklok. Eentje die een stuk kleiner is, ongeveer 18 bij 18 centimeter om precies te zijn. Ook heb ik hierbij gekozen voor een ander “hart” van de klok. Waar ik bij de vorige voor een Arduino Nano heb gekozen, gebruik ik bij deze een Wemos D1 mini. Die doet eigenlijk precies hetzelfde, maar deze heeft als extra WiFi aan boord. Dit kan ik gebruiken om de klok gelijk te zetten met de NTP servers op internet. Dit omdat de RTC (Real Time Klok; het eigenlijke uurwerk zelf) niet zo heel secuur is. Na een aantal dagen liep de klok al een minuut voor.

Links de Wemos D1 mini, rechts de RTC module
De nieuwe skin wordt uitgesneden

Omdat ik voor een nieuw hart koos en ook een en ander toe wilde voegen ben ik nu druk bezig met het herschrijven van de software. Dit vergt nog veel “trial and error”, maar gaat zeker goed komen.

Binnenkort meer!